Antakya ara sokaklarında bir avlunun keyifle konaklayacağım, mutlu vakit geçirebileceğim otantik bir hotele açıldığını gidince anladım. Gerçekten çok etkilendiğim bir ortamda çok güzel bir ev sahipliğinde keyifli hatıralarla döndüm İstanbul’a. Hal böyle olunca da mutluluğumu sizle de paylaşayım dedim.  Sizlere keyifli bir Kavinn Otel Konaklamasından bahsetmek istiyorum efendim.

Kavinn Butik Otel, Antakya’nın tarihi sokakları arasında Asi Nehri, Kurtuluş Caddesi ve Saray Caddesi arasında konumlanmış tarihi bir yapı.  Antakya’da hemen Cindi Hamamı arkasında yer alıyor Kavinn.  Dışarıdan yürürken inanamayacağın güzellikte bir konaklama noktası Kavinn.  9 odası bulunan, odalarının kapılarının hepsini ortak yaşam alanı olan bir avluya açıldığı samimi bir nokta. İran seyahatimde Şiraz’da kalırken de böyle bir ortamda kalmıştım. Türkiye’de böyle yer var mı acaba ya ne güzel diye düşünmüştüm. Hatay’da varmış meğer ya..

Kahvaltısı Gayet Şık ve Yeterli

Kavinn’de çok keyifli samimi bir kahvaltı yaptım. Neden mi samimi ? Valla kahvaltı samimi oluyor böyle ortamlarda. 8 kişilik bir hanım grubu vardı Bursa’dan kalkmış gelmişlerdi. Onlarla bir süre sonra masaları birleştirdik resmen. Çok keyifli bir ortamda kendi yöresel lezzetlerine de yer verdikleri açık büfe kahvaltı menüleri vardı. Ben gayet beğendim. Ama yine de benden size tavsiye kahvaltıyı kapasitenizin yarısı kadar tüketin. Malum Hatay burası. Kapıdan çıkacaksın künefeciye gireceksin yer kalsın 🙂

Biraz Otantik Biraz Retro

Kavinn’i Kavinn yapan dekoru aslında. Böyle otantik dekore edilmiş, şık eşyalarla döşenmiş bir hotelde konakladığın zaman seyahatinin nasıl geçtiği de aşağı yukarı ölçülmüş oluyor aslında. Düşünüyorum x lüks otelde kalsaydım üzülürdüm şuan bu satırları yazacak düşünceyi, hissiyatı kaçırabilirdim. Bu sebeple memnunum. İyi ki Kavinn’de kaldım ve sabah odamın kapısını açtığımda direkt günaydın diyeceğim insanlarla karşılaştım.. Kavinn’in güzelliği samimiyeti efendim aklınızda olsun.

Ufak Ufak Notlar..

  • Eski Antakya sokakları malum.. Otopark biraz zor olabilir ama hava karardıktan sonra çarşı boşalınca bir şekilde aracı sokacak yer buluyorsunuz.
  • Hatay’a yemeye geldik nasılsa değil mi ? Otelin sağı solu her yanı 5 10 dakika yürüme mesafesinde lezzetlerle dolu. Künefeciler, restoranlar hepsi dibinde !
  • Hemen otelin girişinin önünde Fors isimli bir mekan var. Özellikle cumartesi geceleri 00.00’a kadar eğlence var. Buraya katılabilirsin. Alternatif olsun.
  • Otelin işletmecileri Esra Hanım son derece ilgili birisi. Hatay’a ilk kez geliyorsanız bir çok soruyu sorabilirsiniz. Seve seve yardımcı olacaktır.
  • Oda son derece geniş ve konforlu. Yataklar da gayet memnun bırakacak cinsten.
  • Otelin ortasında avlunun tavanı açıldığında gökyüzüne bakarak uyuyakalabilirsin burada. Uyumadan da oturabilirsin elbette. Ellerine sağlık kahveleri baya güzel.
  • Avluda bulunan eşyalardan bazıları satılıktı. Ufak bir tur at belki hoşuna gidecek bir şeyler çıkar.
  • Otele gündüz giriş yapmayı unutma ! Fotoğraf çekilebileceğin, poz verebileceğin çok güzel noktalar var.
  • Otel gayet merkezi ! Turistik noktalara yürüm mesafesi. Lokasyon açısından son derece rahat.
  • Fiyatlar genel olarak uygun. Güncel fiyat için otelden bilgi alınız..
  • Türkiye’de konakladığım en keyifli butik otellerden birisiydi.

Yorumlar