Hikayenin geçmişi 1950’lere kadar uzanıyor. 1980’lerden sonra ise o küçük fırın artık daha modern bir tesis haline geliyor ve yeni kuşakların dinamik ruhuyla harmanlanarak daha da uzun bir yolculuğa çıkıyor. Gaziantep’te bir söz vardır. Kahkenin içi Antep’in içi diye. Yani Antep’in içi kahke gibi güzeldir.
Öncelikle Kahke Nedir ?
Gaziantepli ustaların yapımını Halepli ustalardan öğrenip zaman içerisinde yöresel tatlarda harmanladıkları “kahke” bugün Gaziantep denince akla ilk gelen lezzetlerden Akşam Simit, 1957 yılından bu yana bu geleneksel lezzeti Antep halkına sunuyor… Halep Türk sınırları içerisindeyken atalarımız kahke yapımını Halepli ustalardan öğrenmişler. Yöresel tatların da katılıp harmanlanmasıyla kahke Antep’te ön plana çıkmış ve Antep’e özgü bir lezzet olarak adını duyurmuş. Ramazan’a özel üretilen “Ramazan Kahkesi”, “Beyti Yağlı” dediğimiz çeşit sabah kahvaltısının olmazsa olmaz lezzetlerindendir. Bunun yanı sıra misafirlere ikran edilen “Kabul kahkesi”de kahkenin sıklıkla tüketilen bir başka çeşididir.
Kahvaltı İçin İdeal
Gaziantep’te genelde kebaplar, baklavalar biraz daha ön planda ama kahvaltı öğününde gidilebilecek yer sayısı hep az anlatıldı bizlere. Ama Akşam Simit benim gözümde artık bir tık daha önde. Neden mi ? Kişi başı 30 TL ödüyor ve neredeyse 3 öğün yiyorsunuz. Önce kahvaltılık normal şeyler geliyor sonrasında börekler, nohut, Antep zeytini, kaymaklı ve çikolatalı katmerler hepsi masanı şenlendiriyor. Gaziantep’te bu saatten sonra herkese Akşam Simit önermeye başlıyorum kahvaltı için. Katmer yanında bir de kahke denemeyi unutmayın efendim.
Bu arada gerek personeli, gerek temizliği gerek hızıyla Akşam Simit son derece ön planda olan bir Antep mekanı. Son kuşakta Ömer Bey de genç olmasına rağmen deneyimi ve dinamizmi ile misafirlerini rahat ettirmeye çalışıyor.
Uzun lafın kısası her biri lezzetli bu ürünlerle dolu kahvaltı için aklınızda olsun efendim..
Pişman etmez..